Hoe het werkt


De samenwerking

Secquard vergelijkt de werkelijke beveiligingsstatus van een systeem met de gewenste situatie. Dit gebeurt door twee samenwerkende componenten: De scripts en de applicatie. De scripts lezen de benodigde systeeminformatie uit, deze gegevens worden naar de lokaal geïnstalleerde applicatie gestuurd. De verwerking van gegevens en genereren van rapportages vindt plaats in deze applicatie.

Door het volledig geautomatiseerde karakter van onze dienst, kunt u ervoor kiezen om de rapportages periodiek te ontvangen. Op deze manier zijn uw overzichten altijd up-to-date, en kunt u meteen bijsturen als dit nodig blijkt. Daarnaast bieden trendoverzichten u inzicht in de status van uw systemen over langere tijd.

Secquard is beschikbaar voor alle gangbare besturingssystemen voor servers, databases, desktops, laptops en netwerkcomponenten. De inzet is onbeperkt schaalbaar en dus geschikt voor de audit van enkele systemen tot netwerkomgevingen van tientallen, honderden of duizenden systemen.

Secquard scripts

In het Secquard shell script is een opsomming van taken opgenomen waarmee instellingen van een besturingssysteem en andere informatie van een server, laptop of desktop, database of netwerkcomponent worden uitgelezen. Voor ieder systeem is een specifiek script beschikbaar omdat de structuur per systeem verschilt.

Het Secquard script wordt eenmalig op een systeem geïnstalleerd. Bij installatie wordt ook informatie ingevoerd als frequentie en het adres van de Secquard applicatie. Het script is non-intrusive en er hoeft geen andere software, zoals Java, geïnstalleerd te worden. Het versiebeheer van het geïnstalleerde Secquard script wordt automatisch geregeld via de Secquard applicatie.

Voor het automatisch installeren van het Secquard script op grotere aantallen systemen heeft Secquard tools ontwikkeld, ook kan gebruik worden gemaakt van configuratie management tools.

De resultaten van het Secquard script worden automatisch en beveiligd naar de Secquard applicatie gepusht, daar vindt de verwerking plaats.

Secquard applicatie

De Secquard applicatie wordt lokaal bij de klant op een server geïnstalleerd. De applicatie zelf en de content worden up-to-date gehouden met een pullverbinding, gekenmerkt door https encryption plus.

De resultaten van de aangesloten systemen worden automatisch ontvangen. Binnen de Secquard applicatie vindt de vergelijking plaats tussen de werkelijke (IST) en gewenste (SOLL) status en worden rapportages gegenereerd. De verwerkingstijd is verwaarloosbaar waardoor de rapportages op ieder gewenst moment beschikbaar zijn.

Alle rapportages zijn beschikbaar in een dashboard, als pdf of excel. Daarnaast hebben de rapportages een extensible xml interface waarmee integratie met andere applicaties en dashboards eenvoudig is te realiseren (API).

Beschikbaarheid

Secquard is momenteel voor de meest gangbare operating systems beschikbaar. Een lijst hiervan vindt u hieronder. Gebruikt u andere systemen en wilt u toch graag met Secquard werken? Neem contact met ons op, dan kijken we wat we voor u kunnen betekenen!

Canonical Inc.

Ubuntu 14

Ubuntu LTS Server 14.04

Ubuntu LTS Server 16.04

Centos

Centos Linux 6

Centos Linux 7

Cisco

Cisco IOS

Cisco IOS 15

Cisco NX

Cisco XR

HP

HP-UX 11

IBM

AIX 5

AIX 6

Juniper

Juniper JunOS

Microsoft

Microsoft SQL Server 2005

Microsoft SQL Server 2008 R2

Microsoft SQL Server 2012

Microsoft SQL Server 2014

Microsoft SQL Server 2016

Microsoft SQL Server 2017

Windows 10

Windows 7

Windows 8.1

Windows Server 2003

Windows Server 2008

Windows Server 2008 R2

Windows Server 2012

Windows Server 2012 R2

Windows Server 2016

Windows Server 2019

Windows XP

Novell

Suse Linux

Oracle

Oracle Database 11g R2

Oracle Database 12

Oracle Linux 6

Oracle Linux 6 (beta)

Oracle Linux 7

Oracle Solaris 10

Red Hat

Red Hat Linux Enterprise 5

Red Hat Linux Enterprise 6

Red Hat Linux Enterprise 7

SPI

Debian

Debian 7

Debian 8

Debian 9

Sun

Solaris 10

SUSE

SUSE Linux Enterprise 11

SUSE Linux Enterprise 12

Eén tool, verschillende besturingssystemen, één uniforme rapportage!

Meer informatie