Accountants en auditors

IT-audits in minuten

Als accountant of IT-auditor wil je de klant zoveel mogelijk waarde bieden.

Met Secquard verzamel je informatie geautomatiseerd, zo verhoog je betrouwbaarheid en houd je veel meer tijd over voor analyse en advies.

Zelfs zonder expertise op gebied van cybersecurity toon je in enkele minuten waar de belangrijkste cyberrisico's liggen.

Maak een afspraak om uw mogelijkheden te verkennen.

Controleren en adviseren


De hedendaagse accountant heeft zowel in de controlerende als adviserende rol aandacht voor de betrouwbaarheid en continuïteit van ICT systemen.

Handmatige audits zijn kostbaar


Het handmatig auditen van systemen is een kennis- en arbeidsintensief proces en vergt tot wel 8 uur per systeem. Daarnaast is deze methode niet betrouwbaar.

IT-audits in minuten met Secquard


Gelukkig kan het beter. Met Secquard heb je binnen enkele minuten volledig en betrouwbaar inzicht in essentiële IT-security maatregelen van klanten.

Hoe het werkt?


Log in op het systeem dat geaudit dient te worden en dubbelklik op het Secquard script. Upload het resulterende bestandje in de Secquard applicatie. Hier is direct een compleet rapport beschikbaar.

Wat staat er in het rapport?


In het rapport vind je de belangrijkste informatie om de veiligheid van het systeem te beoordelen: Zijn er veilige instellingen gekozen (inclusief bijvoorbeeld account policies), draait er antivirus op, en is het systeem voorzien van de laatste patches? Er is ook een script beschikbaar voor het uitlezen van de gebruikers en rechten voor het AD.

Accountants


Onze maatschappij is over de afgelopen decennia in zeer grote mate gedigitaliseerd. Dit maakt ons afhankelijk van digitale systemen, die kwetsbaar zijn voor cyberincidenten. Zeker de afgelopen jaren zijn cyberaanvallen flink in aantallen toegenomen, en ook de schades lopen steeds hoger op. De Risk Barometer 2022 van Allianz geeft zelfs aan dat cyberrisico wereldwijd het grootste bedrijfsrisico is.

Cyberincidenten kunnen leiden tot grote financiële verliezen en repuptatieschade met alle verdere gevolgen van dien. Daarom is het pertinent dat organisaties hun cyberrisico’s identificeren en analyseren. Alleen als er een duidelijk overzicht is van de werkelijke actuele kwetsbaarheden en risico’s kunnen goede besluiten worden genomen, bijvoorbeeld om risico’s te mitigeren, maar in sommige gevallen ook om deze (voorlopig) te accepteren.

Alleen als digitale kwetsbaarheden en cyberrisico’s op acceptabele niveaus zijn, kunnen de betrouwbaarheid, integriteit en beschikbaarheid van informatiesystemen worden gegarandeerd. Dit is belangrijk voor zowel de continuïteit en kwaliteit van bedrijfsprocessen als voor de toenemende eisen op gebied van transparantie, governance en compliance.

Gelukkig zijn verreweg de meeste cyberaanvallen eenvoudige aanvallen. Deze aanvallen maken gebruik van bekende kwetsbaarheden en zijn in de meeste gevallen eenvoudig te vermijden door anti-malware te draaien en door systemen veilig te configureren en te updaten. Als u deze basale maatregelen niet neemt loopt u onnodig verhoogd risico op: Ransomware, virussen, interne en externe dreigingen, ongeautoriseerde toegang, frauduleus gebruik van informatie en andere bedoelde of onbedoelde kwetsbaarheden die de beschikbaarheid en integriteit van systemen kunnen compromitteren.

De hedendaagse accountant heeft zowel in zijn controlerende als adviserende rol aandacht voor de betrouwbaarheid en de continuïteit van ICT-systemen. Secquard wordt door auditors en consultants ingezet om snel inzicht te krijgen in essentiële en daadwerkelijke technische IT-securitymaatregelen van klanten.

Met Secquard verhoogt u de objectiviteit, algehele effectiviteit én efficiëntie van uw audit- en adviesopdrachten.