Zorg

Secquard heeft ervaring binnen de zorg

Bij Secquard hebben wij veel ervaring met organisaties binnen de zorg. Wij kennen uw sectorspecifieke uitdagingen als geen ander. Door de hechte relaties met zowel onze resellers als eindgebruikers hebben wij ons product zo kunnen doorontwikkelen dat het precies aan uw wensen voldoet.

Geïnteresseerd? Lees hieronder verder, óf maak direct een afspraak om uw mogelijkheden te verkennen.

Zorg


Door het vertrouwelijke karakter van medische data hebben zorgprofessionals een belangrijke taak aan het bewaken van deze gegevens. In dit kader heeft de zorg dan ook te maken met specifieke wetgeving en beroepsregels, die vaak strenger zijn dan voor andere sectoren.

De hoeveelheid en het gebruik van zorgdata nemen exponentieel toe en informatiesystemen worden steeds complexer. Vrijwel alle (vitale) processen en systemen binnen de zorg zijn deels of volledig gedigitaliseerd, zorgaanbieders wisselen data uit en patiënten gebruiken steeds vaker apps om persoonlijke data op te slaan en in te zien.

Om aan de toegenomen vraag naar informatie te voldoen, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van slimme, onderling verbonden medische apparaten zoals scanners, meetapparatuur, laboratorium-apparaten en andere technologie. Dit maakt de zorg sector kwetsbaar voor cyberincidenten.

De basisprincipes voor informatiebeveiliging vormen een zeer effectieve en eenvoudige manier om uw organisatie, ongeacht grootte, te beschermen tegen de meest voorkomende cyberaanvallen. In de NEN 7510 zijn deze basisprincipes opgenomen.

Secquard helpt u door eenvoudig en snel inzicht te bieden in de basismaatregelen van uw cybersecurity. Zo ziet u bijvoorbeeld in één oogopslag in hoeverre u voldoet aan de NEN 7510, en waar binnen de organisatie het netwerk kwetsbaar is voor verstoring, manipulatie of ongeoorloofde toegang van derden.