Nederland is omgeven door water. Omdat het land laag ligt, vormt het water al eeuwenlang een dreiging voor onze inwoners. Toch weten wij Nederlanders deze dreiging te weerstaan en ons landje succesvol te bewonen. Zo helpt Secquard u om cyberdreigingen te weerstaan en succesvol zaken te kunnen blijven doen.
Grote gebieden van Nederland stroomden zó regelmatig over dat er iets moest veranderen. De meeste overstromingen kwamen via de Zuiderzee en plannen om deze zee in te dammen lagen er daarom al vanaf de 17e eeuw. De techniek was alleen nog lang niet ver genoeg om zo’n ambitieus project te realiseren. Dan dient Cornelis Lely begin 20e eeuw concrete plannen in. De bouw werd nog een poos uitgesteld, maar in 1932 werd na 5 jaar intensieve bouw het laatste gat in de afsluitdijk gedicht. Nederland was veilig van het water! Of niet?
In 1953 veroorzaakt een combinatie van een noordwesterstorm en springtij zeer grote overstromingen. De afsluitdijk werd flink op de proef gesteld maar hield gelukkig stand. Helaas werden in Zeeland en Noord-Brabant de dijken overstegen, deze boden geen bescherming meer. Bijna tweeduizend mensen en tienduizenden dieren stierven. Deze watersnoodramp was de directe aanzet tot het bouwen van de Deltawerken, die er nu samen met de afsluitdijk voor zorgen dat ons lage land beschermd is tegen het hoge water.
Doorzettingskracht en innovatief vermogen kenmerken Nederland. Door deze eigen schappen woont een groot deel van onze bevolking moeiteloos op de ongeveer 60% van het Nederlands oppervlak dat normaal vaak of zelfs permanent onder water zou staan. Onze dijken, pompen en polders zorgen ervoor dat een flink aandeel van onze grootste steden, inwoners en economie in deze gebieden kan groeien en bloeien.
Zoals Nederland geteisterd werd door de aanhoudende aanvallen van het water. Wordt nu de hele wereld belaagd door een constante stroom van cyberaanvallen. Volgens de Amerikaanse FBI wordt er momenteel meer geld verdiend met cybercriminaliteit dan in de wereldwijd georganiseerde drugshandel. Het CBS meldt dat cybercrime in Nederland de traditionele vormen van criminaliteit heeft ingehaald. Cyberincidenten staan met 39% inmiddels dan ook op de eerste plaats als grootste bedrijfsrisico (Allianz Risk Barometer ,2020). Kortom, cybercriminaliteit is helaas een industrie geworden met diepe zakken, eigen research & development activiteiten en een professionalisering die de traditionele georganiseerde misdaad snel voorbij streeft.
Als u niet wilt wachten tot uw digitale versie van de watersnoodramp, is het belangrijk om u nu tegen cyberincidenten te beschermen. Maar hoe weet u waar u moet beginnen? Cybersecurity is toch zeer ingewikkeld?
Onze visie is dat cybersecurity begint met goed inzicht in de basismaatregelen. Met Secquard bewijzen we dat dit helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Wanneer de basisprincipes worden toegepast wordt de kans op een cyberincident met maar liefst 80% verkleind. De eerste barrières tegen cyberaanvallen zijn nu dus opgeworpen. Wanneer zich toch een incident voordoet, zorgen de basismaatregelen er daarnaast voor dat schade beperkt blijft en herstel van systemen vele malen eenvoudiger is. Het voldoen aan de basismaatregelen zou u kunnen vergelijken met opwerpen digitale dijken.
Bij Secquard zit de Nederlandse innovatieve en doortastende manier van aanpakken in ons DNA. Dit heeft geresulteerd in een mooie oplossing die u helpt bij het op orde brengen van de basismaatregelen van uw cybersecurity. Wij brengen u in control door accurate informatie te bieden over de huidige status en deze af te zetten tegen de gewenste situatie. Inzichten verkrijgen en deze communiceren naar stakeholders binnen of buiten de organisatie is met Secquard een fluitje van een cent.
Wilt u beleven hoe het is om in control te zijn van uw cyber security? Neem contact op voor een gratis, vrijblijvende demonstratie en overtuig uzelf van de eenvoud en effectiviteit die Secquard te bieden heeft.